sobota 8. srpna 2015

DRAK A JEHO SYMBOLIKA PODLE FENG SHUI

Činský drakČínský drak Symbolizuje sílu, přízeň sil, dobrotu a změnu. Podle mytologie ovládají vodu, vodopády, hurikány a povodně. Také znamená sílu a štěstí.
Ve Feng shui je drak s perlou častým jevem.
Draci mají k perlám zvláštní vztah. Někdy je polykali, jindy si je schovávali ve svých vodních slujích. Perly se často nazývají Hromové perly, jsou to magické artefakty, které vyzařují oslnivé světlo.
Perla je symbolem moudrosti, nebo Jangové energie.
Perla symbolizuje pravdu a život v Taoistickém náboženství a osvícenou mysl. Také je některými učenci považována za representaci energie Chi. Ve spojitosti s drakem representuje i hrom, Měsíc, Slunce, nebo vejce, veškerou dualitu světa, která je representována Jinem a Jangem. Draci jsou spojeni v některých tradicích s Měsícem i Sluncem.
Podle Taoistické tradice je perla, drak a had spojený. Stejně jako had svléká kůži i tím se „znovuzrodí“ tak Luna se znovu rodí každý měsíc. Obojí je symbolem nesmrtelnosti. Drak je spojen s vodou, ve které vzácné perly ležíTéž je spojen s východem a pozitivní energií.
Perla v universálním měřítku symbolizuje i bohatství.
V tradici Feng shui je drak symbolem moudrosti, štěstí, ochrany a rozhodnosti. Chrání svého majitele, i jeho domov. Přináší dobrou náladu a štěstí. Drak je nositelem moudrosti, která leží na nebesích, ale i na zemi.
Drak je vhodný pro každého, kdo chce podpořit svou kariéru, potřebuje li být charismatičtější a zlepšit své vůdčí kvality. Drak s perlou pak symbolizuje přírodu jako celek.
Drak je nejvyšším symbolem blahobytu, který můžete vlastnit. 
Říká se, že ten kdo chce dosáhnout úspěchu a slávy, měl by umístit draka blízko nějakého vodního zdroje. Například fontány, nebo akvária. Pokud je třeba podpořit karieru, drak se umísťuje za záda pracovního stolu. Takto umístěný drak pak posílá svému majiteli pracovní příležitosti a nabídky a chrání jej před zlými silami. Též dokáže léčit nemoci, stačí jej umístit na východ, nebo do středu domu.
Drak by se neměl umísťovat výše, než je úroveň očí, jinak by mohl spychnout a stát se zlovolnou bytostí, která se nenechá zkrotit a působí nepříjemnosti. Též se traduje, že by neměl počet draků v domě přesáhnout pět kusů.
Drak je i ochranář. V mýtech je to milující rodič a zajišťuje tak ochranu i celé rodině. Někteří si jej dávají i do aut, jako ochránce při cestách.
Mnozí Feng shui experti radí, aby se strana, kde je drak opticky zmohutnila. Vůči straně druhé. Toho lze docílit přemístěním nábytku, přidáním rostlin, nebo nějakým větším obrazem. V exteriérech se toho dá docílit třeba výstavbou zídky, nebo zasázením mohutné vegetace.
drak-stesti-s-perlou (1)
buddha-a-drakdrak-stesti-s-perloudrak-strednitri-draci-s-perlou