úterý 26. ledna 2016

Velká arkána a zdraví

Blázen- Neočekávané zdravotní události, jako jsou nehody a těhotenství. Nemoci, které jsou mimo naši kontrolu. Bláznovi vládne Uran, který vládne technologiím a elektřině, a varuje před zdravotními problémy vyplývajícími z přílišného  záření.



Mág- pozor na onemocnění spojená s myšlením, komunikací, s učení m, problémy s pamětí. Mágovi vládne Merkur, která řídí smysly, a varuje před problémy s dýcháním. Mág hovoří  o duševním  stavu a o tom, jak duševní stav  působí na tělo.




Velekněžka-Zdravotní problémy  zahrnující hormonální nerovnováhu. Tato karta vládne ženám, v ohrožení je tedy děloha, vaječníky, a prsa. Velekněžka také znamená žaludek a výživu.



Císařovna – Láska přemůže všechno a pomáhá nám léčit na každé úrovni. Císařovna také mluví o těhotenství. Pokud je špatně postavená, ukazuje na sexuálně přenosné choroby a stres. Je potřeba změnit životní styl.



Císař- sportovní zranění, válečná zranění, zranění způsobené v hněvu, zranění  ostrými předměty, izolace, zranění způsobená zvířaty. Problémy s hlavou a obličejem, krví a svaly. Začněte s cvičebním režimem, který rozproudí krev v žilách a utuží vaše svaly.



Velekněz- Nutriční nedostatky, nedostatek emocionální podpory, nedostatečná lékařskou pomoc. Tato karta naznačuje silný imunitní systém, který odolává nemoci.



Zamilovaní- Zdravotní problémy kůže, ostrost zraku a sluchu. Problémy s jakoukoli částí těla, která přichází v páru, jako jsou oči, uši, paže, nohy, plíce, ledviny. Milenci dále  mluví o pojivových systémech, jako jsou žíly, tepny a nervy. Mohou existovat také problémy s komunikací. Udělejte si čas na odpočinek a zotavte se. Nemoci, které vydrží jen krátkou dobu. Nemoci způsobené příliš velkým důrazem na vnímání vlastního těla, jako jsou poruchy příjmu potravy, nebo časté a přehnané plastické operace.



Vůz- zdravotních problémech souvisejících s genetikou, ústy, dělohy a prsou. Onemocnění specifické pro ženy, a týkající se mateřství. Vzhledem k tomu, že Vozu vládne Rak, vodní znamení, naznačuje problémy s otoky, inkontinencí, otravy jídlem, ukazuje na potravinové alergie a toxiny.



Síla- Problémy z přepracování, vyčerpání, nezdravého životního stylu a zvyků, a dále pak otázky intimity. Síla vládne základní části lidského těla: srdci, zádům, žebrům, páteři a straně trupu. Problémy se srdcem, krevním oběhem, páteří, vitalitou a žebry.



Poustevník-Problémy se střevy, žaludkem, žlučníkem a slezinou.



Kolo štěstí – Tato karta ukazuje na játra a jeho funkce. Toxiny nahromaděné v játrech,  mohou způsobit kožní vyrážky, nízkou vitalitu, špatný zrak a alergie.

Spravedlnost –  znamení, které vládne této kartě jsou Váhy, a upravují a řídí orgány, které jsou v našem středu: dolní část zad, ledviny, nadledvinky, vaječníky a vnitřní ucho.



Viselec –  zpravidla tato karta ukazuje na léky všeho druhu, na problémy s drogově závislými, otravy z drog, anebo naopak nedostatek vhodných léků Naznačuje také, poruchy spánku, dušení, hypnózu, problémy s pamětí, šílenství, nervové zhroucení, bludy, schizofrenii,  poruchy osobnosti a anti-sociální chování.



Smrt –   vládne tříslům a místním orgánům, to naznačuje, problémy s genitáliemi, konečníkem, tlustým střevem, pohlavními žlázami, prostatou, močovým měchýřem, močovou trubicí, stydkou kostí a kýlou.



Mírnost – tato karta přináší něco rychlého a intenzivního a horkého, náhlou horečku, popáleniny, infekce a onemocnění z exotických zemí. Také naznačuje, sportovní zranění, problémy s boky, křížovou kosti, kostrčí, stehny a sedacím nervem.



Ďábel – Problémy se zuby, kostmi, klouby a koleny. Ďábel také naznačuje, stáří, nachlazení, revmatismu, artritidu, stárnutí kůže, zlomeniny a chronické stavy.



Věž – Tato karta naznačuje, náhlý vznik symptomů, komplikace, infekce, nehody a konfrontací. Dejte si pozor na onemocnění, které mají vliv na mozek, jako jsou migrény, meningitidy, zranění hlavy a mrtvice. Buďte si vědomi svého krevního tlaku. Tato karta může také ukázat na nástup menopauzy. Pokud je v negativní poloze, varuje před intenzivní emocionální reakcí, které ovlivní vaše zdraví.



Hvězda – problémy s kotníky, s nohama, krevním oběhem, nervovým systémem.



Měsíc – Problémy s duševním zdravím, alkoholem, drogami, podvýživa, poruchy lymfatického systému, problémy spánku, skrytá onemocnění.



Slunce – spálení sluncem, mrtvice, problémy se zrakem, rakovina kůže, vitamín D – nedostatek, onemocnění srdce, deprese.



Soud – Problémy se znečištěním organismu, toxiny, jadernou energií a odpadem.



velkáMelancholie a problémy se stárnutím. Stres z nadřízených. Zátěž a stres z  tíže světa, které nosíme na ramenou.