pátek 15. ledna 2016

Feng-shui:ZDRAVÍ,STŘED

Výstřižek-středOblast zdraví se primárně týká fyzického zdraví jako takového.
Proto bychom se o tuto oblast měli pořádně postarat a tím posilovat svou odolnost a vitalitu. Protože je umístěna v centru vašeho bytu, vztahuje se oblast zdraví na všechny ostatní oblasti vašeho života současně. 
Energie všech oblastí středem prochází a spojuje se v něm.

V podnikání a v práci a ostatních oblastech, působí oblast zdraví hlavně na psychické zdraví lidí, ale i na finanční zdraví podniku, zdraví vztahů, zdravá přátelství, zdravé rodinné vztahy atd..
V rámci domu nebo bytu by oblast středu měla být volná, ničím nezatížená, aby životodárná energie -> čchi mohla volně proudit. Tut o zónu lze zdůraznit štukem na stropě, podlahovou mozaikou (kulatou, spirálovitou, ve tvaru osmiúhelníku nebo hvězdice), lemovkou s motivem spirály (—> ornamenty a lemovky) nebo křišťálovým lustrem. Střed můžeme posílit a zdůraznit jasným  světlem, uplatněním světlých zemitých barev, křišťálů (duhových) nebo  dvojité spirály.
Pokud nemáme jasnou a klidnou centrální oblast (-> schodiště, komora, -> záchod), nápravu (vyrovnání) lze zjednat posílením „středu" ve dvou jiných místnostech.

Níže jsou návrhy, jak můžete posílit oblast Zdraví

ganesa-1-fontana (1)
buddha-prosperity-fontana (1)5andel-lasky-par-ruzovy-a-fialovywou-lou-oveszelvicka-dlouhovekosti-oves (1)zenová zahrada