úterý 26. ledna 2016

MALÁ ARKÁNA A ZDRAVÍ

Pentakly 

jsou astrologicky spojeny se znamením Býka, Panny a Kozoroha.


Býk  vládne krku, uším, spodní čelisti, mozečku, štítné žláze.

Panna vládne střevům, dvanácterníku, solar plexu, břichu, parasympatické nervové soustavy.

Kozoroh vládne kolenům, kostem, zubům, kůži, kloubům, vlasů, příštítným tělískům, pravé stranu těla.


Eso pentaklů- navrhuje zahájit dietu, fitness program a užívání doplňků.

Dvojka pentaklů - Jupiter v Kozorohu může znamenat onemocnění kůže. Dva pentakly ve zdravotním výkladu mohou být také příznakem přibývání na váze a problémů se zuby, oteklými klouby, artritidy. Karta může také znamenat, že tazatel je oslaben a může chytit třeba chřipku.

Tři pentakly- Mars v Kozorohu může znamenat neštovice, plané neštovice, spalničky, pupínky, svědění a další sopečný nebo zánětlivé kožní onemocnění. Tři pentakly  ve výkladu také naznačovat pracovní nemoci a úrazy. Dejte si pozor na vyčerpání,  infekce a pracovní úrazy.

Čtyři pentakly - Slunce v Kozorohu může znamenat problémy se zuby, zimnici a onemocnění kostí. Určitě dodejte vápník do těla, abyste měli silné kosti i zuby. Dále karta naznačuje trávicí problémy v důsledku obav a strachu. Propuknout mohou i dětské nemoci plus problémy s koleny.

Pět pentaklů -  Merkur v Býku může naznačovat koktavost, chrapot a hluchotu. ošklivé nachlazení, dýchací problémy, ztrátu hlasu, otupělé smyslové reakce, nezdravé hubnutí a podvýživu.

Šest pentaklů -  Měsíc v Býku může naznačovat problémy krku a hrdla, stejně jako příušnice, všechny druhy bolestí v krku a problémy s jícnem a se štítnou žlázou.

Sedm pentaklů - Saturn v Býku může znamenat zahlenění, záškrt, angína, příušnice,  rozpad dolních zubů a dušení. Dále pak nesprávnou výživu, hladovění, poruchy příjmu potravy, poranění krku, stres a deprese.

Osm pentaklů - Slunce v Panně může znamenat problémy  tenkého střeva, jater a slinivky břišní. Ve výkladu dále ukazuje na trávicí obtíže, průjem, zácpa, vředy, syndrom dráždivého tračníku, střevní koliku, slepé střevo, na pankreas

Devět pentaklů - Venuše v Panně naznačuje  oslabené funkci a akci střev, tasemnici a parazity u dětí.

Deset pentaklů - Merkur v má sklony k nadýmání, krátký dech a nervovým slabosti. Karta navrhuje pomalou a opatrnou léčbu.

Páže pentaklů – Příliš si dopřávat, Problémy krku.

Rytíř pentaklů - Problémy s trávením a vstřebáváním potravin, akutní  infekce dýchacích cest

Královna pentaklů – je třeba obohatit stravu o dostatek minerálů

Král pentaklů – Pečujte více o své kosterní systém, zuby, a žaludek.

Poháry-mají  astrologické souvislosti s Rakem, Štíra a Rybami.

MALÁ ARKÁNA A ZDRAVÍ-POHÁRY

Rak vládne bránici, žaludku,  jícnu, chuti, levé straně těla.

Štír vládne moč. měchýři, pohlavním orgánům, vaječníky / varlata, prostata, kličkám tlustého střeva a stydké kosti,

Ryby vládnou nohám, prstům, mozkové části thalamus, srážlivosti krve.

Eso pohárů - Dejte si pozor na lidi, vysávají vás. Deprese.

Dva poháry  -  Venuše v Raku může indikovat, nafouklé břicho, žaludeční potíže a nevolnost. Dva poháry ve výkladu mluví o tom, jak tazatel vnímá a přijímá lásku. Neschopnost absorbovat lásku může způsobovat problémy s žaludkem.

Tři poháry -mohou znamenat nervové poruchy trávení, hlen, nadýmání, a zneužívání návykových látek, deprese a zdravotní problémy z citového vypětí, nebo strachu, člověk bude zrazen.

Čtyři poháry - Měsíc v Raku může indikovat rakovinu žaludku, vodnatelnost, obezita, nadýmání, zažívací potíže, a epilepsie. Čtyři poháry indikují zdravotní problémy v důsledku nevyřešených problémů se zneužíváním.

Pět pohárů - Mars ve Štíru může znamenat nadměrné menstruaci, pálivou moči, ledvinové kameny, zánět a vřídky vaječníků a dělohy, také pochvy a močové trubice, zvětšení prostaty, pohlavní vředy a hemoroidy. Ve zdravotním výkladu pět pohárů hovoří o zdravotních problémech ve vztazích s pohlavními orgány, o potížích tlustého střeva, prostaty, konečníku, močového měchýře.

Šest pohárů - Slunce ve Štíru může indikovat ledvinové kameny, urogenitální a menstruační poruchy, nemoc dělohy a vaječníků. Šest pohárů výkladu ukazuje na problémy s  pohlavními orgány.

Sedm pohárů ~ Venuše ve Štíru může znamenat nemoci šourku, pohlavní nemoci, děložní myomy nebo nádory, bolestivé menstruaci a jiných ženských potíže. Sedm pohárů ve výkladu může také znamenat zneužívající osoby a argumenty, které způsobují zdravotní problémy. Závažné infekce. Toxiny životního prostředí. Nebezpečné sexuální hrátky.

Osm pohárů ~ Saturn v Rybách může indikovat, studené nohy, revmatismu a vbočený palec. Osm pohárů ve zdravotním výkladumůže znamenat problémy s léky na předpis.

Devět pohárů- Jupiter v Rybách může indikovat, oteklé, potící se nohy, karta také může také signalizovat příliš mnoho oslav, skrytý alkoholismus, drogové závislosti, obezitu, skryté problémy s játry, vysoký krevní tlak, vysokou hladinu cukru v krvi.

Deset pohárů ~ Mars v Rybách může indikovat vady a nehody nohou, kuří oka, vbočený palec a potící se nohy-plíseň. Deset pohárů může signalizovat neočekávané operace (zvláště na nohy) a nutriční nedostatky.

Páže pohárů- úzkosti, problémy s třísly, špatné chování chování.

Rytíř pohárů ~ Problémy s nohama, podvýživa a závislosti.

Královna pohárů ~ Problémy s prsy, vaječníků, dělohou.

Král pohárů ~ Problémy  žaludku a trávicí soustavy, nezdravý břišní tuk, dědičné onemocnění

MALÁ ARKÁNA A ZDRAVÍ-HOLE

Hole jsou v  astrologickém spojení s Beranem, Lvem a Střelcem.

Beran vládne hlavě, hemisférám, očím, tvářím, horní čelisti, krčním tepnám, přední části těla.

Lev vládne srdci –dolní dutá žíla, zádům, páteři, míše, brzlíku.

Střelec ovládá boky, stehna, kyčle, stehenní kost, křížovou kost, kostrč, sedací kost, cévy, sedací nerv, hypofýzy.

Eso holí ~ Nový přístup ke zdraví. Získání nové energie. Cvičení. Přístup k vašemu tělu celostně.

Dvě hole - Mars v Beranu může naznačovat tendenci k úpalu, mozkovému krvácení nebo přetížení, zánětu mozku, zápal mozkových blan, bolesti hlavy a nespavost.

Tři hole - Slunce v Beranu může indikovat zánět mozkových blan, mozkové anémie nebo přetížení krevních cév, mdloby a bolesti hlavy. Tři hole ve výkladu ukazují na akné, vypadávání vlasů, mrtvice, oční problémy. Pečujte o krevního tlak. Nezapomeňte se občas protáhnout cvičením.

Čtyři hole - Venuše v Beranu může znamenat migrény. Ve výkladu říká, že napětí v domácnosti je stále v cestě zdravému životnímu stylu.

Pět holí - Saturn ve  Lvu signalizuje mimo jiné i zakřivení páteře a slabá záda. Ve výkladu může indikovat chronickou únavu, nezdravé hubnutí, a úzkost.

Šest holí - Jupiter ve Lvu může znamenat sklon k tukové degeneraci srdce, a špatný krevní oběh, bušení a horečnaté stavy. Ve výkladu upozorňuje, že musíme hledat zdravý přístup k léčbě i svému zdraví.

Sedm holí - Mars ve Lvu může indikovat, svalový revmatismus zad, přehřátí krve, rozšíření srdce a bušení srdce, bolest srdci, zánět osrdečníku. Ve výkladu tedy znamená, že se musíme starat dobře o své srdce. Tazatel může mít problémy se vztahy s ostatními lidmi, což může vést ke zužování cév a problémy se srdcem.
Osm holí - Merkur ve Střelci může indikovat bolest v bocích a stehnech. Také ve výkladu varuje před pracovním úrazem a na zranění paží, noh, ramen, boků a stehen.

Devět holí - Měsíc ve Střelci naznačuje onemocnění kyčelního kloubu, a někdy zlomenou stehenní kost. Ve výkladu ukazuje, že se tazatel cítí pod tlakem a to jak emocionálně, tak i fyzicky.
Deset holí - Saturn ve Střelci může znamenat pohmoždění z boků a stehen, ischias, dnu a onemocnění kyčelního kloubu. Dále osteoporózu, problémy se zuby a bolest kloubů.

Páže holí - problémy se srdcem, zády a žebry. Vyčerpání, inkontinence a horečka.

Rytíř holí - přemíra cukrů, alkoholu a mastného jídla.

Královna holí ~ defektů, pupínky, vyrážka v obličeji, zánět, oční problémy. Dejte si pozor na špatné výsledky z plastické chirurgie, tetování a piercingu.

Král holí ~ pozor na úrazy hlavy a problémy s bolestmi hlavy, mrtvice a encefalitidu. Muži mohou plešatět.

MALÁ ARKÁNA A ZDRAVÍ-MEČE

Meče získávají svůj zdravotní význam od  astrologické spojení s Blíženci, Váhami a Vodnářem.

Blíženci ukazují na  plíce, průdušky, průdušnice, ramena, paže, ruce, prsty, nervový systém.

Váhy upozorňují na  ledviny, nadledvinky, kůži, bedra, bederní oblasti, zadní část těla. 

Vodnář mluví zpravidla o bércích, kotnících, krevním oběhu, epifýze.

Eso mečů- Konfrontace způsobují zdravotní problémy.

Dva meče - Měsíc ve Vahách dává sklon k problémům s ledvinami. Ve výkladu může indikovat léčbu bolesti, nerovnováhu v hormonů nadledvinek, nedostatek přírodních rytmů, jako rytmus spánku. Ve výkladu povzbuzuje tazatele k hledání rovnováhy mezi tělem a myslí, a k tomu, aby neřešil problémy zlostí.
Tři meče -  Saturn ve Vahách ukazuje ledvinové kameny, zánět ledvin, špatné močení a moč, podvýživu. Ve zdravotním výkladu signalizuje to, že se tazatel příliš zabývá ztrátou a zármutkem.
Čtyři mečů ~ Jupiter ve Vahách může indikovat letargie kvůli snížení práce  nadledvin, renální absces, diabetes a kožní vyrážky kvůli pomalému působení ledvin, zdravotní problémy z nečinnosti.

Pět mečů ~ Venuše ve Vodnáři může znamenat tendenci ke křečovým žilám, nezdravé chutě na sladkosti a nezdravé potraviny.

Šest mečů-            Merkur ve Vodnáři může indikovat bolesti v celém těle, křečové žíly a otravu krve. Šest mečů ve zdravotním výkladu může indikovat, že je čas se znovu připojit ke zdroji, ke Stvořiteli všeho, a dobýt se energií.
Sedm mečů-          Měsíc ve Vodnáři může indikovat, problémy s krevním oběhem, křečovými žilami a vředy na nohou. Ve výkladu ukazuje na velký stres.
Osm mečů-             Jupiter v Blížencích dává sklon ke krevních potížím a překrvení plic. Osm mečů signalizuje nejistotu a sociální obavy.
Děvět mečů-      Mars v Blížencích může naznačovat zápal plic, zánět průdušek, kašel, rány nebo zlomeniny, zejména zlomeniny rukou a paží. Devět mečů může znamenat i kruté chování způsobené druhými lidmi. Devět mečů také naznačuje emocionální problémy.
Deset mečů-          Slunce v Blížencích může indikovat, syndrom vyhoření, chronickou únavu  a průdušky. Deset  mečů ve výkladu také znamená problémy se zády, nedostatek podpory, problémy s plicním systémem a pádu na dno -citově.
PÁŽE     Problémy s nohama a kotníky, špatnému prokrvení, nervozita. Nehody z nepozornosti
RYTÍŘ    Problémy s rameny, dýchací potíže, nervové poruchy. Problémy s pojivovými systémy v těle.
KRÁLOVNA        dolní část zad, vaječníky, kožní poruchy.
KRÁL     problémy s ledvinami, diabetes