pondělí 15. února 2016

FENG SHUI PRO KANCELÁŘ: jak zlepšit svou kariéru a podnikání

Feng shui pro kancelář-jak zlepšit svou kariéru nebo podnikání
Feng shui se stává velice populární po celém světě. Je to vlastně životní styl, kdy se snažíme být v rovnováze s přírodou a tokem energie. Myšlenka Feng shui je důležitá v tom, že :
1.dovoluje energiím volně proudit a vytvářet tak pozitivní atmosféru
2.správným umístěním výrobků pro feng shui vyživuje a posiluje danou energii.


Pomocí Feng shui můžete vytvořit prostředí, které má pozitivní dopad na všechny oblasti a aspekty vašeho života.
Velkou část našeho dne trávíme na pracovišti. Pokud upravíte svou kancelář podle Feng shui vytvoříte tak harmonii a zamezíte kancelářskému politikaření a drbům.
Díky dobrému Feng shui ve vaší kanceláři budete chodit do práce každý den radostněji a beze strachu co se bude zase dít. Dosažení úspěchu a spokojenosti bude pak snazší.
Takže jste připraveni dát do pořádku svou kancelář?
Pokud ano, níže je pár tipů, které vám pomohou nastolit fajn atmosféru na pracovišti ale i postoupit v kariéře, být úspěšný v obchodě i podnikání.
Tyto tipy zvýší vaši tvořivost a posílí pozitivní tok energie na vašem pracovišti a ve vaší firmě.
1.Odstraňte nepořádek- nepořádek a chaos stimuluje negativní energii. Zkuste udržovat svůj pracovní prostor bez rušivých vlivů a dovolte tak energii volně proudit.
Odstraňte nežádoucí a nepotřebné věci z vašeho pracovního stolu. Fyzický nepořádek negativně ovlivňuje vaše emoce a pokud ho odstraníte, můžete znovu získat sílu a optimismus a zbavíte se napětí a tlaku.
2.Tvar vašeho pracovního stolu- Vaše produktivita je značně ovlivněna tvarem vašeho stolu. Obecně platí, že energie snadněji teče a proudí přes zaoblené křivky, než přes ostré hrany a tvrdé rohy tradičního stolu. Předpokládá se, že nepravidelný tvar stolu vám dává pocit vnitřního klidu a zvyšuje vaši kreativitu.
3.Směr vašeho pracovního stolu-umístění stolu v kanceláři je velice důležité.
Vždy je potřeba mít za zády pevnou stěnu a výhled na dveře. Snažte se vždy sedět tváří ke dveřím a zády ke zdi. Nikdy ne k oknu, tam nemáte podporu.
PSI FUNejlepší umístění je diagonálně od vstupních dveří s tím, že by vámDRAČÍ OCHRÁNCI-CHI LIN v pohledu od stolu ke dveřím nemělo nic bránit ve výhledu. Pokud to nejde, napravte svou pozici umístěním Psů Fu, nebo Dračích ochránců, abyste měli ochranu od nepříznivých vlivů. Umístěte svůj pracovní stůl tak, abyste neseděli naproti někomu jinému, (zde také platí ochrana Psy) abyste se vyhnuli napětí a konfrontačnímu prostředí mezi vámi a kolegou. Také neseďte s výhledem na schodiště nebo záchod.
Snažte se vyhnout tomu sedět čelem ke zdi. Pokud je tak váš stůl umístěn, nedivte se, že nemůžete postoupit v kariéře, nebo že se vám nedaří zvýraznit obchodní úspěch. Pokud tuto pozici stolu nemůžete změnit, umístěte na zeď alespoň obrázek otevřené krajiny, která představuje prostor pro příležitosti. FÉNIXMůžete také umístit sošku Fénixe v přední části vašeho stolu, který tam bude sloužit k rozptýlení špatných účinků zdi a vytvoří tak lepší pocit z Feng shui.
Jak jsem již psala, je důležité mít za zády pevnou zeď. Okna, nebo dveře přinášejí spoustu nejistoty a problémů. Pokud to nemůžete řešit jinak, zakryjte okno závěsy a umístěte na parapet ikony obchodního štěstí, jako jsou želvy, dračí želvy, draci atd..
KŘIŠŤÁLOVÁ KOULE4.Když sedíte za stolem, zkontrolujte, zda na vás nemíří ostré rohy, například skříně, poličky, dalších stolů… Jsou to tzv. jedovaté šípy, které nesou nebezpečnou energii Čchi. Tato síla sebou nese krach podniku, pokles kariéry, nemoc a mnoho dalších neštěstí. Pokud se tomu nelze vyhnout, použijte Křišťálové koule, psy Fu-ti dokážou rozptýlit tuto špatnou energii.
5.Pokud pracujete na pracovišti a jsou tam již lidé,kteří vám ubližují, použijte sošku kohouta na váš stůl, ten zamezí útokům na vaši osobu, pomluvám a konfliktům s těmito lidmi.
6.Rostliny a květiny představují rostoucí bohatství. Jsou životodárné a produkují kyslík. Umístěte velkou rostlinu s velkými oválnými listy do rohu vaší kanceláře. Pomůžete tak správnému toku energie, která právě v rozích a tmavých koutech často stagnuje.
CIKÁDA7.Zatímco kohout se svým špičatým zobáčkem a ostruhami chrání proti kancelářskému dramatu, cikáda pomáhá chránit před jakýmkoliv narušujícím chováním kolegů a konkurence.
8.Přirozené světlo je vždy nejlepší, posuňte tedy váš stůl co neblíže oknu, ale stále čelem ke dveřím. Příliš mnoho jasného a slunečního světla však způsobuje podrážděnost, vyčerpanost a špatnou náladu. Vyhněte se zářivkám, volte raději teplé světlo bez velkého oslňování.
9.Produkty a výroby Feng-shui pro kancelář- ať již pracujete doma, nebo chodíte do práce, mohou zmanipulovat váš prostor tak, aby vám přinesl co největší bohatství a úspěch a příjmy. Podle pa kua vzorce  je prostor bohatství v rohu nalevo od vstupního prostoru. Vyzdobte ho Fen shui symboly bohatství. Sektor kariéry je dole uprostřed, sem můžete umístit také vhodné symboly, např…
BUDDHA A DRAK  BUDDHA NA INGOTECH   ČTYŘI OCHRÁNCI-PLAKETA  DRAČÍ ZVONHAD ŠTĚSTÍ S MINCÍ

Další Feng shui tipy pro kancelář

10.Barvy v kanceláři- barva může zvýraznit tok energie. Protože každá barva má jinou vlastnost, vyberte pro sebe tu nejvhodnější.
11.Pa kua- když umístíte mřížku pa kua na půdorys vaší kanceláře, uvidíte kde je která oblast potřebná posílit. Tam umístěte symboly pro nápravu feng shui, podle toho co a jak je potřeba.
AMETYSTOVÁ DRÚZA NA PODSTAVCI12.získání úspěchu pro váš tým- K dosažení tohoto cíle si do kanceláře můžete umístit ametystový svícen nebo ametystovou drůzu na váš pracovní stůl. To zajistí a umožní hladké vztahy s kolegy i se šéfy. A to proto, že ametyst je považován za kámen pohody a harmonie, ochlazuje a zmířňuje případné neshody a rozbroje a nahrazuje je pochopením, klidem a trpělivostí.
12.Pro ty, kteří budují svou kariéru v médiích, nakladatelstvích, literatuře, vzdělávání neboGLOBUS VYKLÁDANÝ DRAHÝMI KAMENY komunikaci je symbolem dobrého Feng shui globus vykládaný drahými kameny, který posiluje úsilí a zvyšuje tak šanci na úspěch a zaručuje i notnou dávku štěstí. Chcete-li využít jeho síly, umístěte ho na svůj pracovní, či studijní stůl – tím se vytvoří pocit uznání a získáte respekt mezi kolegy, či vrstevníky.
KŘIŠŤÁLOVÁ KOULE S PODSTAVCEM A KRABIČKOU14.Křišťálová koule doma, nebo u vás v kanceláři vytváří harmonické, klidné a mírné prostředí. Tip pro účinek křišťálových koulí je mít jich 6 různých velikostí pohromadě v jednom sektoru, 8 koulí je pak ještě účinnějších, jelikož osmička je velice šťastné číslo.
15.Akvárium je cenný prostředek ve Feng shui, protože zastupuje prvek vody. Prvek vody posílíte ještě tím, že do akvária umístíte ryby.AROWANA
Pokud se chcete starat o akvárium, umístěte do něj osm červených, nebo zlatých arowan a devátá by měla být černá. Pokud by to pro vás bylo náročné, stačí, když si pořídíte sošky Arowany, nebo jiných rybek. Obojí má skvělé účinky pro získání štěstí a bohatství.
TŘÍNOHÁ ŽÁBA VELKÁ16.Třínohé žáby- jsou užitečné pro ty, jejichž kariéra spoléhá na tipy a provize. Musíte ji umístit na pracovní stůl nebo i doma úhlopříčně ke hlavnímu vchodu, bude to působit hlavně v podnikání, kde je třeba interakce. Třínohá žáby by nikdy neměla koukat ven ze dveří, to odnáší peníze.
Dalším prostředkem Feng shui pro získání bohatství jsou čínké mince, většinou svázané červenýmČÍNSKÉ MINCE S UZLEM ŠTĚSTÍ provázkem. Tři mince noste v kabelce, peněžence, v kapse. Pro ty, kteří si vydělávají telemarketingem doporučuji připevnit je na telefon pro dobré obchodní štěstí.
 Doma si můžete dát tři mince pod květináč, to přináší také peníze-rostliny podporují růst a hojnost.
DRAČÍ ŽELVA VELKÁ17.Jednou z mýtických bytostí, která vám poskytne ochranu a štěstí ve vaší práci a kariéře je Dračí želva. Na pracovním stole vám poskytne povzbuzení od vašich nadřízených a příznivé vztahy s kolegy.


KŮŇ S MINCÍ18.Koně-jejich symbolismus sahá až do dob dávných císařů. Umístěte koně do vaší pracovny a ten vám bude sloužit jako ochrana před konkurencí, přinese vám ale také slávu, úspěch i bohatství. Koně umožňují jasně myslet, což má za následek dobré a inovativní nápady například na výborné propagační akce.
DRAČÍ OCHRÁNCI-CHI LIN19.Dračí ochránci, nebo dračí koně. O nich se říká, že jsou schopni čerpat sílu v kosmickém dechu draků a že poskytují ochranu a štěstí. Pokud si je umístíte do kanceláře, slibují povýšení. Podporují také v politické, či vojenské kariéře.
Aktivace slávy a štěstí dosáhnete umístěním obrazu, či sošky Fénixe, nejlépe v jižním sektoru.Přináší pozitivní energii jihu, který přitahuje příležitosti a zlepšuje společenský život, takže nebude problém být oblíben mezi kolegy, nebo získávat nové obchodní kontakty a spojení.
Feng shui tipy pro domácí kancelář
Můžete samozřejmě použít již výše uvedené tipy a rady, ale co je velice důležité je to, že byste měli zachovat důstojnost a profesionální přístup.
I když pracujete doma.
A věřte, že to není vždy jednoduché :-) Není dobré, když mezi prací jdete pověsit prádlo, uvařit, nebo dělat s dětmi úkoly. Vymezte si svůj čas pro práci a nemíchejte ji s ostatními domácími povinnostmi.
Oddělte svůj pracovní prostor od obytného. Udržujte místo kde doma pracujete uklizené a klidné, aby i zde mohla volně proudit energie Čchi. Výzdoba domácí kanceláře by měla být odlišná od zbytku dobu. Rozdíl by měl být zkrátka vidět, a to hlavně proto, abyste oddělily různé aspekty vašeho života.
Uvědomte si, že vaše bezprostřední prostředí ovlivňuje každou část vašeho života. Malé změny mohou vyvolat velké myšlenky a spoustu pozitivní energie.