pondělí 15. února 2016

FENG SHUI:LOŽNICE

Feng shui pro ložnici

Ložnice je místo, kam si chodíme odpočinout, snít, léčit se a nabírat nové síly. Je to také místo, kde bychom se měli cítit chráněni, místo, kde by nás nemělo nic rušit.
Vaše ložnice je vaše útočiště klidu a proto by zde měla energie proudit klidně a bez chaosu.
Feng shui je starobylé čínské učení o energetické rovnováze v prostoru, o zajištění zdraví a štěstí.


Fenf shui v praxi obohacuje naši duši a usměrňuje energii vesmíru rovnou k vám. Pochopení toho jak to celé funguje, vám pomůže těžit z výhod Feng shui a přinést rovnováhu do vašeho prostředí a potažmo i do vašeho života.
Čchi je energie, která protéká všemi objekty a prostorem vašeho domova. Čchi se musí volně pohybovat, a to je velmi důležité pro to, aby byl váš životní prostor čistý, bez rušivých vlivů. Je potřeba zabránit stagnaci Čchi, která může přinést smůlu, nemoci a trápení.
Zastavěná plocha nebo temné kouty zastavují volně plynoucí energii a brání tak dobrému zdraví, bohatství nebo dobrým vztahům. Nejdůležitějším tipem pro vaši ložnici je - úklid ložnice. Neschovávejte a neodkládejte nepotřebné věci  pod postel.
Ve Feng shui je třeba si uvědomit, že všechny energie spadají buď do jin nebo jang kategorie. Pro dobré Feng shui ložnice je jin energie důležitější než jang, na rozdíl třeba od naší kanceláře.
Příliš mnoho jangové energie (jasná světla, červená barva, soška draka atd..) má negativní vliv na vaše místo ke spaní a nedává vám podporu kterou potřebujete.
Energie ve vaší ložnici musí být klidná, barva ložnice tlumená. Vše je o rovnováze, takže na druhou stranu se ujistěte, že vaše ložnice není příliš jinová, nebo se budete cítit letargičtí a unavení během dne.
Vzhledem k tomu, že je ložnice místem odpočinku, zotavení se a nabírání nových sil, je to ideální prostor pro symboly Feng shui týkající se zdraví.
Feng shui  produkty pro dobré zdraví a štěstí zahrnují třeba Wu Lou a želvu.
 WOU LOU-ověs   ČERNÁ ŽELVA    DVĚ RYBKY JADEIT    LOTOS VELKÝ    ZVONKOHRA S BUDDHOU  DRAČÍ ŽELVA VELKÁ   DVĚ RYBKY    ŽELVY GENERACÍ    TŘI RYBKY S PERLOU      TAJEMSTVÍ ČÍNSKÉ ZAHRADY    UZEL DLOUHOVĚKOSTI-přívěsek   LOĎKA ZDRAVÍ A HOJNOSTI      BAMBUS NA SKÁLE    CIKÁDA                               
Postel umístěte tak daleko od vstupních dveří jak jen to jde, nedávejte ji čelem pod okno. Zkontrolujte pohledem, zda může energie Čchi volně proudit místností, ujistěte se, že ložnici můžete dobře větrat, zajistěte dostatek čerstvého vzduch, který vám pomůže obnovit a načerpat energii.
Z postele by měl být jasný a přímý výhled na dveře, to vám dodá pocit bezpečí a zároveň to mluví o tom, že energie může volně proudit, že jí nic nestojí v cestě.
Další věcí na kterou dejte pozor je to, aby postel nestála mezi oknem a dveřmi.To byste si asi moc neodpočinuli, byli byste podráždění a nervózní, protože byste spali v přímém toku energie. Zkuste ji umístit někam do rohu místnosti.
Ložnice je nejlepší místo ve vaší domácnosti, kde můžete povzbudit partnerské vztahy, zvýšit svou šanci na lásku a trvalý a spokojený vztah a partnerské štěstí.
Výstřižek-PARTNERSTVÍ MANŽELSTVÍFeng shui symboly lásky je nejlépe proto umístit do vaší ložnice vedle postele, nebo do univerzálního rohu podle Pa kua
Anděl LÁSKY modrý a fialový - pár   BUDDHA ODPOČÍVAJÍCÍ   CÍSAŘSKÁ MINCE LÁSKY  EROTIKA-KALIGRAFICKÁ SVÍČKA   MANDARINSKÉ KACHNIČKY   Láska Tristana & Isoldy

Další Feng shui typy pro ložnici

Při sdílení postele s jinou osobou dbejte na to, aby jedna strana nestála při zdi, ten kdo tam spí by se mohl cítit utlačován.
Ujistěte se že máte za hlavou pevnou oporu, zeď, čelo postele.
Pokud používáte ložnici i jako vaši kancelář, zkuste ji raději přesunout do jiné části bytu.  Pracovní energie a energie, která má plynout v ložnici jsou vysoce nekompatibilní, člověk by mohl být v rozporu sám se sebou.
Nemějte v ložnici počítač, mobil. Pokud to nejde řešit jinak umístěte mezi ně a vaši postel křišťálové šišky, nebo orgonity, které pohlcují záření a elektronický smog.
KŘIŠŤÁLOVÁ KOULE  ORGONITOVÝ KUŽEL

Pozor na zrcadla v ložnici. Nikdy by se v nich neměla orážet postel, protože to přitahuje třetí osoby do vašeho vztahu. Zrcadla by neměla odrážet ani okna a dveře, protože to odráží energii Čchi velkou silou ven z ložnice a tím pádem se ne a ne dočkat šťastného vztahu.
U postele by neměla být v blízkosti ani televize a natož, aby ji odrážela. Pokud to nejde řešit jinak a televize je vaším uspávadlem, přikryjte ji na noc nějakou látkou.
AMETYSTOVÝ SVÍCEN NA ČAJOVOU SVÍČKUKrystaly Ametystu jsou pro Feng shui ložnice výborné, protože se jedná o přírodní sedativum, které pomáhá člověku v noci dobře spát. Umístěte si ho na noční stolek, nebo do blízkosti postele 

Neumisťujte postel pod stropní trám, protože paprsek energie bude tlačit tok energie na vaši hlavu,bambusove-fletny-par (1) tělo a hrudník. Je to energie, která je velice škodlivá nejen pro získání pohody ale pro dobré zdraví. Pokud se tomu nelze vyhnout, zavěste nad postel křišťály, nebo Feng shui Flétny, to sníží vliv negativní energie.
Oblast u nohou postele by měla být prázdná a vzdušná. To zajišťuje to, že vaše vize, sny a plány mají volný prostor ke své realizaci.
Páry, které mají problémy s početím by si měly do ložnice umístit sošku slona , který zvýší jejich plodnost a přinese jim v této záležitosti velké štěstí. Jeho chobot by měl směřovat vždy do prava /od místa kde spíte)
MASÁŽNÍ KULIČKY-červený slon   OVĚS SLON S MINCEMI   SLON NA AMETYSTU   SLON S TŘÍNOHOU ŽÁBOU   SVÍCEN SE SLONEM 18 CM
Feng shui se dá použít pro kadý pokoj a každou místnost v bytě, kde žijete, v kanceláři nebo v místě, kde trávíte spoustu času. Několika jemnými změnami tak můžete dosáhnout a vytvořit zdravý tok energie Čchi ve vaší domácnosti.
Dokonce i kancelář může být navržena tak, aby vám byl zaručen co nejlepší start do pracovního dne. Pokud se nedokážete soustředit na práci, nemůžete stále dodělat rozdělanou práci, Feng shui vám pomůže vytvořit atmosféru, která vás bude inspirovat.