sobota 18. dubna 2015

DVORNÍ KARTY-PÁŽATA

32-menší-disky-page

Jedním z nejobtížnějších úkolů v tarotu je to, jak si poradíme s dvorními kartami,.
Ukazují nám ve výkladu určité osoby? A chtějí nám pomáhat, nebo škodit? Ukazují na nás a naše vlastnosti? Nebo na náš potenciál, či ukazují na výzvy, které máme zdolávat?
Pokud ukazují na človka, je to blonďák, nebo je tmavovlasý? Je starší, nebo mladší?
Dnes se zaměřím na pážata.
Význam pážat
Jako lidi představují pážata mladé, energické osoby, které jsou na samém počátku jejich životní cesty.


Teprve získávají zkušenosti, učí se, poznávají, co je pro ně dobré a co ne. Mohou ale klidně ukazovat i na lidi, kteří nejsou sice mladí věkem, ale duší a svým přístupem k životu ano.
Na fyzické úrovni tedy mohou  představovat děti , mladé lidi, i mladé dospělé.
Jako akce, neboli události, které přinášejí, ukazují na zprávy, nové příležitosti, pozvání.
Pážata vás povzbuzují svou mladostí a nadšením k živou, abyste šli do věcí, které vás lákají, dávají vám zelenou pro nové projekty, nové vztahy, novou práci…
Pážata se ve výkladech objevují nejčastěji, když jsme na prahu nových myšlenek (hole), nových pocitů(poháry), nového způsobu myšlení (meče), nebo když jsme na prahu k novému zaměstnání, nebo kariéry(pentakly).
Obecně tedy symbolizují nové etapy života.

Znamená začátek nějakého nového projektu, nebo podniku. Je známkou toho, že se tvůrčí úsilí snaží ovlivnit váš život.
Dále přináší pozitivní zprávy, zprávy o těhotenství, či narození dítěte, o nabídce manželství, o nějakém skvělém nápadu, který byste měli uvést do života. Přináší nám také nové vztahy, cestování(zatím jen ve fázi plánování). Tyto zprávy jsou většinou nečekané, přijdou náhle anebo velice emocionálním způsobem.
Přináší nám jako odměnu duchovní, či morální obohacení.
Vzhledem je to tedy mladý muž, nebo žena, většinou se světlými vlasy a hnědýma očima.
Ukazuje na člověka, který je otevřený lásce a novému vztahu a který je ochotný ve věcech lásky i riskovat.
Na druhu stranu, pokud vám padne obráceně, nese i špatné vlastnosti, jako je třeba emoční netečnost, či sklony využívání lid skrze city.
Je karta snů a přání projevit své plány a vize ve hmotném světě. Toto páže je znamenm nadšení a touhy cílené na naše hmotné sny.
Páže pentaklů vám doporučuje začít praovat na vašich snech, chce, abyste si začali plánovat svou cestu k úspěchu. Označuje dobu, kdy bude nutné udělat důležité plány, začít studovat, nebo se více vzdělávat, jakoukoliv formou, v oblasti, ve které chcete uspět. Musíte umět stát nohama na zemi, musíte být schopni pečlivě plánovat a postupovat vytrvale ke svému cíli.
Toto páže není o snech, ale mluví  o realistickém přístupu k těmto věcem. Pokud vám vyjde ve výkladu, dejte na zdravý a pragmatický přístup, který vám pomůže najít řešení, která opravdu potřebujete.
Páže pentaklů ukazuje na mladíka, který je na jednu stranu(pokud padne ve své pozici) rozvážný, pečlivý a šetrný, ale na druhou stranu (pokud padne v obrácené poloze) umí být i opatrný, líný a lakomý.
Vzhledově jde snědší lidi s černými vlasy (tím nechci nařknout žádnou menšinu) a tmavýma očima.
Profesně ukazuje na účetní, editory, studenty, pošťáky, vojáky, či úředníky.
Z psychologického hlediska toto páže přináší zrození nového života nebo nových tvůrčích projektů.
Ukazuje na hojnost energie, vášně a nadšení. Toto pážátko je netrpělivé, nemůže se dočkat až s něčím novým začne.
Je dychtivé sdílet své úžasné nápady a projekty s ostatními. Prot i ve ve výkadu mluví o velkém množství energie, které dáváme do nových podniků a plánů.  Otázkou však je, zda jsou možné a proveditelné. Jako u všech pážat, začátky jsou slibné, ke zdárnému konci však dojde málokdo. Páže mečů bude mít vždy problém, vybrat si tu správnou možnost a ne vždy bude spokojeno s tím, co si vybralo.
Páže mečů nám doporučuje abychom se pohybovali jen směrem dopředu, bez ohledu na to, zda tam jsou problémy, nebo i překážky, které potencionálně stojí v cestě.
Páže mečů nám nosí většinou nedobré zprávy, různé průtahy, podvody, znepokojivé zprávy, nemoc a překvapení.
Ukazuje ale na jasnou mysl, selský a praktický rozum. Toto páže je i o hledání pravdy odvaze při komunikaci, ale i o depresi a rozptylování.
Je podobné Bláznovi, v tom, že je svobodné na duchu, představuje změny a nové začátky. Má skutečnou vášeň pro život, i když jeho chápání světa není ještě zcela vyvinuté.
Není ještě zatížené nezdary a ránami osudu,neví ještě co je bída, či neúspěch. Do životů nám vstupuje a odchází, jak se mu zlíbí.
Je to oheň, který nejde uhasit. Motivuje nás ke změnám, které se často zdají nemožné a neuskutečnitelné. Je to živel, který nám dodává teplo a velkou energii. Páže holí představuje náhlou jiskru, náhlý tvůrčí popud, náhlou myšlenku, která přichází nečekaně, ale uhasne,jakmile se dostaví nová.
Povzbuzuje nás, abychom vyjádřili  sami sebe, svou individualitu, abychom na život hleděli nezaujatě a mnohdy i vesele. Naslouchejme tedy svému podvědomí a sledujme naše tvůrčí myšlenky.
Vzhledově jde o mladší lidi se světlými vlasy a modrýma , nebo hnědýma očima.  Páže je schopné tvrdě pracovat, pokud je přesvědčeno o úspěchu.
Je to člověk statečný, drzý, energický, krásný.
Karta přináší dobré zprávy a šťastné vlivy do našeho života. Doporučuje nám, abychom se věnovali duchovnímu rozvoji, , abychom se osvobodili od strachu, hledali nové směry v našich životech.
Příště se podíváme na Rytíře, Královny i Krále. Takže budete mít ucelený názor na dvorní karty v tarotu.
Pssstttt!!!! Dejte mi 31 dní a naučím vás rozumět tarotu a vykládat ho s lehkostí a šarmem, v programu JAK VYKLÁDAT TAROT S JISTOTOU ZA 31 DNÍ