čtvrtek 23. dubna 2015

TAROTOVÁ ESA A ŽIVLY

živly

Oheň je energie, akce, je to vášeň a ambice, touha něco, nebo někoho vést a řídit.
Je to  aktivní prvek, který  může způsobit trvalé změny; je to velká a rozsáhlá energie; může být agresivní a může nás ale i odrazovat.  
Voda je vnímána jako emoce, pocity, intuice. Je považována  za pasivní prvek, voda může být hluboká nebo mělká, bouřlivá, nebo klidná. 

 Vzduch je viděn jako intelekt, logika a uvažování. Jde o aktivní prvek.Vzduch cirkuluje a tak čistí; nese naše myšlenky a sny; Může být horký, nebo mrazivý, vždy je ale výrazný Vaše mysl a myšlenky mohou být viděny jako čiré nebo zamračené; řeč vyžaduje dech, což vyžaduje vzduch.
 
Země je považována za prvek materiální, fyzický a smyslný. Je to pasivní prvek. Země umožňuje růst a produkovat; podporuje prosperitu; je základem, na kterém je něco postaveno.
 
Přečtěte si popisy Es, a uvidíte, jak definují barvy v tarotu živly.
 
50-Minor-Cups-Ace64-Minor-Wands-Ace36-Minor-Swords-Ace22-Minor-Discs-Ace
 
 
 
 
 
Tarotová esa
Tarotová Esa jsou syrové energie, neboli podstata barvy, kterou zastupují. Dosud jsou to nedokončené energie, a představující prvek v jeho nejčistší podobě.
V čistě elementárním smyslu, esa zobrazují všechny komponenty, které jsou nutné, aby se něco vytvořilo.
Vše začíná  myšlenkou, nebo nápadem - to je barva mečů a element vzduch .
 Hole / Oheň vdechnou do nápadu život, dávají mu energii. 
Poháry/ voda poskytují schopnost vnímat a cítit, zatímco 
Pentakly / Země dokončí tvorbu tím, že poskytují pevnou půdu původní myšlence.
 
Ve výkladu Tarotu, mohou být esa viděna jako dar, jako pozitivní vliv v životě. Každé z nich může být chápáno jako dobré znamení v jakémkoliv rozkladu. 
Pokud ale jejich energii nevyužijeme, nejsou přesto zárukou úspěchu.
Eso holí/oheň  je tvůrčí energie; nový projekt nebo tvůrčí úsilí; vášnivé spojení. Nový začátek; vůle; znamená  řídit a mít ambice.
Eso pohárů/voda je láska ve své nejčistší podobě; je to připojení k božskému zdroji;  intuice; pocity a emoce;  hojnost.
Eso  mečů/vzduch představuje kreativní nápady; meč pravdy; získání jasnost; skvělý nápad; spravedlnost a právo, mentální sílu
Eso pentaklů/ země představuje počátek etapy , která vede k tomu, získat něco hmotného; prosperita; růst; materiál hojnost; nový podnik; zlepšování finanční situace nebo bohatství; pevný a  plodný základ situace.
 
I když existuje mnoho dalších klíčových slov pro tarotová Esa,  pro účely tohoto příkladu, je pouze nutné prokázat vztah mezi čtyři prvky a esy přispět k dalšímu pochopení čtyř živlů v Tarotu.
Chcete už konečně proniknout do "tajů" tarotu a pochopit ho? Chcete se ho snadno naučit, bez stresujícího učení všech jeho významů? Chcete to udělat doma a v klidu, svým tempem?
Potom si pořiďte kurz pro domácí studium 

TAROTOVÉ ZÁKLADY:JAK VYKLÁDAT TAROT S JISTOTOU ZA 31 DNÍ

Milá paní Svatavo, děkuji za doručení kurzu.Moc se mi líbí postup zpracování učiva. Je to to co jsem marně hledala ve všech knihách o tarotu. Prostě nakopnutí, návod jak postupovat a právě to jsem potřebovala. Je to super. Moc vám děkuji a přeji krásné jarní dny.
S pozdravem H.O.