úterý 21. dubna 2015

DVORNÍ KARTY-RYTÍŘI

RYTÍŘI
75-Minor-Wands-Knight
 Jedním z nejobtížnějších úkolů v tarotu, je to, jak si poradíme s dvorními kartami.
Ukazují nám ve výkladu určité osoby? A chtějí nám pomáhat, nebo škodit? Ukazují na nás a naše vlastnosti? Nebo na náš potenciál, či ukazují na výzvy, které máme zdolávat?
Pokud ukazují na člověka, je to blonďák, nebo je tmavovlasý? Je starší, nebo mladší?
Dnes se zaměřím na rytíře. 
Významy rytířů
Jako lidé jsou rytíři velice operativní, více než pážata. Životní cesta rytíře je již v plném proudu, ale na rozdíl od pážat se rytíři více zaměřují na to, co se kolem nich děje.

Rytíři sou již také vyspělejší. Mají už dostatek zkušeností v rámci jejich poznávání. A proto, že nejsou ještě tak vyspělí jako Královny a králové, mohou se často, díky této nezkušenosti, uchylovat k extrémnímu chování. To může být pozitivní, i negativní, záleží na tom, jaké okolnosti právě prožívají.
Tak například, Rytíř mečů má sklony k nadměrným ambicím. Jakmile si sám vytkne cíl, je schopen udělat cokoliv, aby ho dosáhl. Často bude ale příliš spěchat, unáhlovat se, a tím dělat chyby.
Nemá tedy ještě moudrost Krále, by byl schopen vše promyslet, rozvážit nebo naplánovat. Tím se často dává i na nesprávnou cestu.
Vždy musíme zvážit obě strany rytířů-jde o užitečný, nebo škodlivý přístup? Čeho je na jeho osobnosti  přebytek a čeho se mu naopak nedostává?
Na fyzické úrovni rytíři představují osoby ve věku kolem 20-35 let(více či méně)
Jako akce představují rytíři změny a pohyb. Nikdy nevydrží dlouho na jednom místě, potřebují být neustále v pohybu, na cestách za další velkou životní příležitostí.

Je pro ostatní velice okouzlující a atraktivní, a je jedno, zda jde o muže, či ženu. Umí vyjádřit svůj romantický a poetický pohled na život svým vlastním způsobem.
Rytíř pohárů také očekává, že jeho emoce ho povedou jeho životem. Je to tedy někdo, kdo se řídí city, ale rozumem moc ne. Při rozhodování vždy zaujme tu volbu, která je mu blízká z jeho emoční stránky. Rozhodnutí bude dělat bez velkého přemýšlení, spíše je bude dělat ze svého nitra, na popud svého srdce. Své přátelství, lásku a citlivý přístup potřebuje sdílet s ostatními.
Rytíř mečů se objevuje jako posel zpráv, pozvání, příchodu někoho, nebo něčeho emocionálního do našeho života. Přináší i zajímavé pozvání, které bude mít za následek emocionální zážitky, velkou energii. Přináší nový a osvěžující vítr do vztahů.
Kromě fyzických informací, může znamenat i moudrost, která nám přichází od našich snů a která nám pomáhá překonat překážky života.
Fyzický vzhled mluví o světle hnědých vlasech  a oříškových očích. Ukazuje na milence, svůdníka, učitele, nebo námořníka, či cestovatele.
Většinu jde o vášnivého člověka, který následuje své sny a vize, své ideály a lásku.
V negativním významu (pokud je karta v obrácené poloze), může mluvit o drogách a podvodech.

Pracuje velmi metodicky a důsledně. I když jeho vize a sny, nemusejí otřásat světem, a jeho metody nemusejí být originální, ví, že vše do čeho se pustí dotáhne do konce. Má velkou trpělivost plnit si své úkoly,má velký smysl pro zodpovědnost.
Jako dvorní karta může představovat část nás samých, nebo někoho v našem životě, ale i nějakou událost. Jako ostatně všechny dvorní karty.
Jako vlastnost nás samých mluví o důvěryhodnosti a spolehlivosti. Rád dodržuje zavedené postupy, aby zajistil dokončení daného úkolu. Má rád tvrdou práci, je loajální a je ochoten udělat vše, aby svou cestu, vizi, či práci dokončil.
Nečekejme od něj ale přílišnou kreativitu, nebo vedení kolektivu. Dobře se cítí spíše jako podřízený, který má určené své úkoly, které ochotně a rád plní.
Tento rytíř tedy přináší úspěch, díky  našemu úsilí, vytrvalosti a vůli. Většinou jde o odpovědného, odvážného a poctivého člověka, pracovitého a trpělivého.
Jde o mladého, snědého člověka s tmavýma očima. Může být i nějakou dobu nezaměstnaný, nebo mít problémy s nalezením vhodné práce.
Karty ve výkladu může znamenat i dědictví, půjčku, ale také lenost a tvrdohlavost, pokud je v negativním postavení.
 
Je mohutná, silná osobnost plná života a energie. Potřebuje být ale v rovnováze mezi odpovědností a soucitem. Jakmile se jednou do něčeho pustí, není na světě moc, která by ho zastavila. Pokud se do něčeho zakousne, často není schopen vidět nebezpečí, která mu hrozí, jeho jediným záměrem je uspět a vyhrát.
Karta ukazuje na velké ambice a sílu uspět za každou cenu. Na druhou stran může být ale slepý k potencionálním problémům a následkům svých činů.
Může také zanedbávat potřebu porozumět druhým, kvůli tomu, že sleduje jen své vlastní cíle.
Rytíř mečů nám ve výkladech vychází v době, kdy začínáme nějaký nový projekt, vztah, nápad a kdy jsme tak nadšení, že víme, že nás nelze zastavit. Jde tedy o dobu, kdy jsme připraveni překonat všechny překážky, které nám stojí v cestě.
Další poselství karty mohou být  ta, že se budou naše problematické záležitosti, vylepšovat,  ale také, pokud je v negativní pozici, mluví o špatných zprávách a neštěstích.
Karta představuje mladé lidi s tmavými vlasy, a hnědýma očima. Tito lid se mohou uplatnit jako chirurgové, psychoanalytici, sociální pracovníci, nebo učitelé. V našem okolí ukazují na někoho nečestného-„špiona“, nebo nepřítele, (pokud je karta obráceně), ale i na člověka, který za nás bude bojovat(karta v normální pozici).

Jeho heslem je, “Nejdřív jednat, a pak teprve myslet“. Což tedy ne vždy musí být vhodné. Je to tedy rytíř netrpělivý, impulsivní, miluje, když se stále něco děje. Jeho nevýhodou tedy je, že ač překypuje energií a nadšením, často ji dává špatným směrem. Neuvědomuje si následky svých činů.
Na svou cestu životem se vydává ve spěchu, nemá jasný plán „útoku“, což může negativně ovlivnit jeho šance na úspěch. Je tolik zaměřen na dobytí slávy a úspěchu, že často ztrácí smysl pro  realitu. Často může působit jako agresivní a příliš ambiciózní člověk. Pokud mu někdo stojí v cestě, dokáže být velice neústupný, bojovný, jde do sporů, kritik a výzev.
Události, které karta předpovídá jsou rychlé a nečekané. Pokud se vám karta objeví ve výkladu, očekávejte brzy velké změny do vašeho života, ať se vám to bude líbit, nebo ne!
Karta dále přináší změnu bydliště, odjezd, stěhování, cestu, nebo odloučení. (A jak je typické pro rytíře holí, může jít o změny unáhlené a nepromyšlené)
Většinou jde o mladé lidi se světlými vlasy, s modrýma, nebo hnědýma očima.
 
Příště se podíváme na Královny i Krále. Takže budete mít ucelený názor na dvorní karty v tarotu.
Pssstttt!!!! Dejte mi 31 dní a naučím vás rozumět tarotu a vykládat ho s lehkostí a šarmem, v programu JAK VYKLÁDAT TAROT S JISTOTOU ZA 31 DNÍ