pátek 10. července 2015

Zkuste si cvičení ke dvorním kartám

60-Minor-Cups-PageDnes bych vás ráda seznámila s opravdu nejjednoduším způsobem, jak vykládat dvorní karty, tedy královny, krále, rytíře a pážata.
Věřím, že vás toto téma alespoň trochu zaujme, protože vím, že je to pro každého, kdo začíná s tarotem velice ošidné a náročné téma.
Protože ráda lidem usnadňuji učení tarotu, máte zde jednoduchý návod jak...? Pro začátek vám určitě pomůže udělat si alespoň trochu v této složité oblasti jasno.
Dvorní karty jsou tedy určitě nejtěžší na naučení se jejich
významů ve výkladu. A to hlavně i proto, že můžeme váhat, zda jde o osoby kolem nás, o situace, nebo dokonce o nás samé a nebo ještě úplěn něco jiného ...
A pokud jde přeci jen o osobu, jde tedy o nás, o našeho milého, známého, kamaráda, kolegu, učitele, něbo někoho, koho ještě neznáme?
Nejjednoduším způsobem jak je tedy vykládat je, že je budeme brát jako tazatele, tedy člověka, který od nás chce vyložit. Snad jen s jedinou výjimkou a to tou, že nesmí ve výkladu ležet na pozici, která zrovna na jiného člověka ukazuje. Například na na šeho partnera.
Kromě toho, ale dvorní karty ukazují i na aspekt něčí osobnosti, na charakter a povahu. Takže, i když ženě tazatelce vyložíte jako kartu, která ji zastupuje krále, musíte vzít v úvahu, že ta žena má hodně mužských vlastností a schopností. Například to může být velice schopná podnikatelka, ředitelka, někdo, kdo velice dobře, s mužskou energií vede nějaký kolektiv lidí atp.
Nyní vám dám dvě zábavné techniky, jak se s dovorními kartami lépe seznámit, jak je pochopit a poznat.
Technika 1: Dejte tváři jméno
Vyndejte si všechny dvorní karty z vašeho tarotového balíčku a položte si je před sebe. Nyní si vyberte jednu a přirovnejte si jí k člověku, kterého znáte.
Například král pentaklů vám může připomínat vašeho nadřízeného, páže holí sousedovic nezbedného a někdy příliš divokého synka, rytíř pohárů vašeho dopělého syna, který se právě zamiloval....
Zapište si několik vět o této osobě a o tom, jak se její osobnost vztahuje ke kartě, kterou jste jí přiřadili.
Až to uděláte se všemi dvorními kartami, budete mít vlastních 16 významů a charakteristik pro dvorní kartu. Věřte, že už nebudete tolik tápat, až vám příště vyjdou ve výkladu.
Technika 2: Udělejte si rozhovor
Opět si vyndejte dvorní karty z balíčku, promíchejte a náhodně si dvě karty vyberte. Položte je vedle sebe a představte si, že jste svědkem jejich setkání.
Co by si asi povídali? Bylo by to nudné, nebo by se hádali, vedli zábavný rozhovor, nebo by to mezi nimi i jiskřilo?
Zapište si všechny vaše myšlenky, které vás při jejich setkání napadly.
Potom si vyberte další dvě karty a opakujte to, odpočiňte si a zkuste si rozhovor zase s jinými kartami.
Třeba se vám potká páže mečů s pážetem holí. Jak to asi bude probíhat?
Páže holí: Ahoj kámo, pojď půjdem si zahrát fotbal.
Páže mečů: nejdu, mám cvičení z chemie a pak angličtinu
Páže holí: No ty máš dost :).....Tak snad někdy příšte...
Pokud se uvolníte, popustíte uzdu své fantazii a zkusíte se vžít do role dvorní karty, budete mít brzy nejen přehled o osobnosti každé karty, ale i o tom, jak spolu souvisí navzájem.
Takže, hlavně nezapomeňte na to, že to musí být jednoduché, aby to bylo reálné. Vykládejte dvorní karty jako tazatele, zkoušejte se pomocí zábavných technik s kartami seznamovat a určitě překonáte dosavadní zmatky a nerozhodnost při výkladu dvorních karet.
Další články,které si o dvorních kartách určitě přečtěte: